Uniek meesterwerk Boyhood nu in de bioscoop

Gisteren is de film Boyhood van regisseur Richard Linklater bij ons in première gegaan. De film gaat over Mason, een jongen die in je in de film ziet opgroeien van klein kind tot een jongvolwassene. Toegegeven, dit klinkt niet als het meest spannende script in jaren. Toch is Boyhood een uniek meesterwerk, dat unaniem door de pers geprezen wordt. Linklater heeft er namelijk voor gekozen om de film in 12 jaar op te nemen. Je ziet dus in de film de personages écht opgroeien, in plaats van de gebruikelijke manier om verschillende acteurs voor één personage in te zetten. De film is als het ware een soort tijdcapsule, omdat je ook alle voorwerpen, zoals mobieltjes, gedurende de 12 jaar ziet veranderen. Wil je Boyhood zelf gaan bekijken? Hier kun je alle bioscopen vinden waar de film te zien is.

Privacy Policy