Popcorn Time lanceert anonieme Android-app

Popcorn Time heeft een nieuwe versie van zijn Android-app met vpn-ondersteuning gelanceerd. Door gebruik te maken van de vpn-functie is het mogelijk om anoniem gebruik te maken van de dienst en de nieuwste films en series te bekijken.

Popcorn Time

Liefhebbers van films en series zijn ongetwijfeld bekend met Popcorn Time, een illegaal alternatief voor streamingdiensten als Netflix. Het is door een speciale implementatie van het bittorrent-protocol mogelijk om, net als bij normale video-on-demand diensten, tijdens het downloaden de film of serie te bekijken. Doordat de dienst illegaal is, is het aanbod bovendien erg groot en kunnen de nieuwste films en series vrijwel direct worden bekeken.

Populair

Popcorn Time is in Nederland zeer populair en volgens de makers van het programma is het in Nederland geïnstalleerd op ruim 1,3 miljoen apparaten. Nederlandse gebruikers behoren tot de top 3 landen van gebruikers die de meeste data verstoken met het programma. Zoals in de onderstaande tabel te zien is, is het aantal installaties van Popcorn Time in Nederland een stuk groter dan het aantal Netflix abonnees.

popcorn-time-netflix-tabel

Android app

De Android-applicatie van Popcorn Time is speciaal ontwikkeld voor gebruikers die met hun Android-apparaat films willen kijken. Hoewel je voor de optimale beleving natuurlijk het best thuis op de bank naar een groot televisiescherm kunt kijken met een goede geluidsinstallatie, is het helemaal niet zo raar om films op je telefoon of tablet te kijken. Zo is het bijvoorbeeld een ideale manier om een lange treinreis door te komen, al heb je dan wel 4G-streaming nodig.

popcorntime-telefoon

Ontspannen kijken

Het is wel een pre als je apparaat over een goed beeldscherm met een hoge resolutie beschikt, zoals bijvoorbeeld de Sony Xperia Z met zijn full HD-scherm. Omdat een groter scherm vaak makkelijker kijkt, is een tablet, zoals de iPad van Apple, wellicht wat beter dan een smartphone. Als je geen tablet wilt aanschaffen of meenemen voor je reizen in de trein, is een tussenmaat tussen een smartphone en tablet, een “phablet”, ideaal. Bovendien hoeft deze qua beeldkwaliteit ook niet onder te doen voor een tablet. Zo heeft de binnenkort te verkrijgen Galaxy Note 4 van Samsung het beste display van dit moment.

Privacy Policy