Netflix heeft ongeveer 1 miljoen kijkers in Nederland

De streamingdienst Netflix die eind vorig jaar in Nederland werd geïntroduceerd heeft de verwachtingen waargemaakt en is in korte tijd uitgegroeid tot de meest populaire dienst in Nederland voor het kijken van films en series. De dienst zou volgens Telecompaper in het tweede kwartaal van dit jaar haar marktaandeel zien stijgen tot ongeveer 7 procent, of 1 miljoen kijkers.

Snelle groei

In het laatste kwartaal van 2013 werd een soortgelijk onderzoek uitgevoerd door Telecompaper en toen keek ongeveer 4 procent van de ondervraagden naar Netflix. Met dat gegeven is het eenvoudig om de conclusie te nemen dat de dienst in korte tijd flink is gegroeid. Wanneer de groei wordt afgezet tegen de groei van concurrenten als Pathé Thuis en Videoland Unlimited, dan valt bovendien op dat Netflix de enige streamingdienst is die groeit.

Blijven verbeteren

Netflix zal ondanks de positieve resultaten en groei toch goed haar best moeten doen om de dienst continu te verbeteren, zodat ook gebruikers van minder legale alternatieven worden overgehaald om lid te worden van Netflix. Nederlandse gebruikers hebben op dit moment regelmatig kritiek op Netflix vanwege het in hun ogen geringe aanbod. Het irriteert veel gebruikers ook dat series op Netflix Nederland bovendien regelmatig later worden aangeboden dan op Netflix USA. Dit komt voornamelijk doordat rechten voor series doorgaans niet wereldwijd verkocht worden, een probleem waarvoor Netflix nog geen oplossing heeft gevonden. Wil je zelf je ervaring met Netflix verbeteren? Kijk dan het onderstaande filmpje voor handige tips.

Privacy Policy