Netflix wil groeien en investeert miljoenen

Om te blijven groeien, investeert Netflix een miljard dollar investeren. Voor klanten van de streamingdienst is dit goed nieuws: het geld zal namelijk vooral gebruikt worden om meer content online te krijgen. De rest van het geld moet gestoken worden in werkkapitaal, overnames en andere investeringen. Eerder werd al bekend dat Netflix niet wil investeren in offline kijken, hoewel dat voor veel abonnees een wens is. Volgens het bedrijf hebben we overal snel internet, dus het van tevoren downloaden van films of series is volgens hen niet nodig.

Eigen series

Netflix werkt de laatste tijd vooral aan het ontwikkelen van eigen series, om zo meer content online te kunnen zetten. Daaronder vallen populaire series als House of cards en Orange is the new black. In 2015 worden er verschillende nieuwe Netflix-series verwacht in verschillende genres. In 2014 is Netflix ook begonnen met het produceren van films. De eerste eigen film moet Crouching Tiger, Hidden Dragon  II: The Green Destiny worden.

Uitbreiding naar andere landen

Op dit moment kunnen kijkers in vijftig verschillende landen genieten van films en series via Netflix. Het bedrijf is eerder al uitgebreid naar landen als België en Luxemburg. Daarnaast heeft het nog meerdere uitbreidingen gepland staan. De bedoeling is om in de komende twee jaar uit te breiden naar nog eens honderdvijftig andere landen. Deze uitbreidingen waren voor later gepland, maar gezien de grote winst die het bedrijf maakt, is de mogelijkheid tot groei nu al aanwezig. We zullen dus waarschijnlijk nog veel van dit snel groeiende bedrijf horen de komende jaren.

Privacy Policy