3 vragen over Popcorn Time

Met de opkomst van de betaalde streamingdienst Netflix en het groeiend aantal abonnees hiervan, zou je kunnen denken dat tv-kijken op zijn retour is. Als consument is het tegenwoordig goed om te investeren in een goede internetverbinding zodat je zonder haperingen onbeperkt films en series kunt kijken via diensten als Netflix. Dit bedrijf heeft er een geduchte concurrent bij gekregen: de illegale streamingdienst Popcorn Time.

Wat is Popcorn Time?

Popcorn Time is een illegaal alternatief voor het streamen van series en films. Het bedrijf vindt dat de filmindustrie gigantisch achterloopt als het gaat om releases. De makers van Popcorn Time vinden dat diensten als Netflix niet in staat zijn om een consistente release van nieuwe producties te leveren in alle landen waar de service actief is. Het feit dat veel mensen in Nederland via een – illegale – omweg het Amerikaanse aanbod bekijken is volgens Popcorn Time een bewijs daarvoor.

Waarom is Popcorn Time illegaal?

Popcorn Time werkt via het torrent-protocol. Dat betekent dat gebruikers auteursrechtelijk beschermd materiaal zowel downloaden als uploaden. Dat is net zo verboden als het downloaden van torrents via bijvoorbeeld The Pirate Bay. Uploaden van auteursrechtelijk beschermd materiaal is in Nederland illegaal en sinds april 2014 is het ook verboden om films, series en muziek te downloaden uit illegale bron.
Omdat de dienst illegaal is, is er een mogelijkheid dat auteursrechthebbenden Popcorn Time-gebruikers gaan aanklagen. In Nederland is dat echter zeldzaam. In Duitsland zijn wel al gebruikers veroordeeld tot boetes.

popcorn-time-iosPopcorn Time op mobiele apparaten?

Je kunt Popcorn Time ook bekijken op mobiele apparaten zoals smartphones en tablets. Binnenkort komt er een app voor iOS-apparaten die niet zijn gejailbreakt. Een app die eerder gelanceerd werd, kon alleen gebruikt worden op iOS-apparaten die dat wel zijn. Daarnaast zou er een app voor Windows Phone in aantocht zijn en verscheen er onlangs een vernieuwde betaversie voor desktop en Android.

Privacy Policy