Jurassic World laat je opnieuw op het puntje van je stoel zitten

Stel je voor: dinosaurussen zijn opnieuw tot leven gewekt en daar is een heel pretpark omheen gebouwd. Dan denk je vrijwel direct aan Jurassic Park, maar we hebben het hier over een nieuw vervolg op deze succesvolle serie: Jurassic World.

 

Opnieuw is er een pretpark gebouwd met allerlei dinosaurussen als attracties. Deze keer gaan ze echter een stap verder: onderzoekers hebben een nieuw soort dinosaurus gemaakt, een kruising tussen diverse andere soorten. Deze grote, stealthy moordmachine is echter slechts nieuws, hij ontsnapt. Je hoeft je dan ook niet lang af te vragen waar deze film om draait: een aantal kinderen, in dit geval twee broertjes (Gray en Zack, gespeeld door Ty Simpkins en Nick Robinson), hun tante Claire (Bryce Dallas Howard) en Owen (Chris Pratt), een werknemer van het park, vluchten voor de dinosaurus en proberen te overleven.

 

Jurassic World is zeker geen vernieuwing van Jurassic Park, maar een vermakelijk gevolg. Hoewel het verhaal van de Jurassic Park-serie ietwat geherkauwd wordt, minus het trillende glas water, blijf je op het puntje van je stoel zitten tijdens deze film. Het blijft immers de vraag wie er blijft leven en wie er wordt opgegeten. Spanning, sensatie en behoorlijk wat gruwelijke doden, dat is hoe je deze film het beste kunt omschrijven. Jurassic World wil je dus zeker gezien hebben, helemaal als je fan bent van dinosaurussen en hun wrede perikelen.


Privacy Policy