Alice is back in Through The Looking Glass

Alice Through the Looking Glass is aangekondigd voor juni 2016 in Nederland. Het is de sequel op de film Alice in Wonderland (2010) van de hand van Tim Burton die ook bekend is van o.a. Edward Scissorhands, Corps Bride en Charlie and the Chocolate Factory. De verhalen voor beide films over Alice zijn gebaseerd op de boeken van Lewis Carroll. Sterren die ook in het vervolg te zien zijn: Mia Wasikowska als Alice, Johnny Depp als the Mad Hatter, Helena Bonhan Carter als the Red Queen en Anne Hathaway als the White Queen. De regie ligt dit keer in handen van James Bobin.

In de eerste film keert Alice op 19-jarige leeftijd naar Wonderland terug waar zij als jong meisje ook geweest is, om daar te leren dat het haar bestemming is om Wonderland te bevrijden van de tirannie van The Red Queen. In Alice Through The Looking Glass is een rol weggelegd voor Sacha Baron Cohen als het personage Time. Door zijn krachten kan Alice Wonderland op verschillende momenten in de tijd bezoeken waardoor we ook ervaringen van de karakters zien die spelen voor de oorspronkelijke verhalen van Lewis Carroll.

Kun je niet tot zolang wachten op de Burtonesque beeldenrijkdom? Dan is het een idee om de expositie The World of Tim Burton in het Max Ernst Museum in Brühl te bezoeken. Hier zie je schetsen en poppen uit zijn films, maar ook van niet gerealiseerde projecten. En je krijgt een inkijkje in tekeningen uit zijn jeugd die later een grote inspiratiebron vormden voor zijn karakters en snelle doodles op servetjes die hij onderweg maakte. De tentoonstelling geeft een goed beeld van zijn enorme creativiteit en laat ook zien hoe consequent hij zijn eigen beeldtaal doorvoert.

Privacy Policy