Spielberg laat met Bridge of Spies zien het regisseren niet te zijn verleerd

Steven Spielberg heeft met Bridge of Spies voor het eerst in drie jaar weer eens een echte bioscoopfilm geregisseerd en geproduceerd en met de nieuwe film laat Spielberg zien dat hij het regisseren en produceren nog niet is geleerd. Sterker nog, Bridge of Spies is wat ons betreft een van zijn sterkere films en een echte aanrader voor de mensen die houden van een spannend en goed verhaal dat zich afspeelt ten tijde van de Koude Oorlog.

Bridge of Spies is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en speelt zich af op het hoogtepunt van de Koude Oorlog. De film vertelt het verhaal van advocaat James B. Donovan, gespeeld door Tom Hanks, die eigenlijk ongewild de taak op zich krijgt een van spionage verdachte man te verdedigen in de rechtszaal. Donovan probeert de vermeende Russische spion te zo goed mogelijk te verdedigen, maar krijgt al snel door dat het eigenlijk vooral een schijnvoorstelling is en de zaak niet te winnen valt. Aangezien Donovan zelf vindt dat de man, zelfs als hij een spion zou zijn, zich heeft ingezet voor zijn land en daarmee recht op een eerlijke behandeling heeft, gaat hij tot het uiterste en komt uiteindelijk met het idee dat de man, indien hij daadwerkelijk spion is, wellicht geruild kan worden tegen een Amerikaans spion die is gevangen is genomen door de Russen.

Spielbergs Bridge of Spies is een interessante, spannende en boeiende film die ons even doet terugdenken aan de Koude Oorlog, een periode waarin het wantrouwen tussen de Amerikanen en de Russen en de kans op een nieuwe wereldoorlog het grootst was. Dankzij het geweldige acteerwerk van onder andere Hanks en Rylance zal je je geen moment vervelen en voor de liefhebbers van het genre is het dan ook een absolute aanrader. Bridge of Spies draait op dit moment nog in de bioscoop en zal op 6 april van dit jaar worden uitgebracht op blu-ray en dvd.

Privacy Policy