Eerste ultra-hd-blu-ray´s binnenkort in de winkels

Het nieuwe jaar is alweer begonnen en dat is voor de echte filmliefhebber goed nieuws. Niet alleen omdat er dit jaar vele nieuwe films zullen verschijnen, maar ook omdat de eerste ultra hd blu-ray´s dit jaar eindelijk in de schappen zullen liggen.

Eerste kwartaal

De eerste blu-ray´s van het nieuwe formaat zullen waarschijnlijk al in dit kwartaal op de markt verschijnen. Twentieth Century Fox Home Entertainment, Warner Home Video en Sony Pictures Home Entertainment zijn alle drie van plan om op korte termijn een aantal films in ultra hd uit te brengen. Om heel veel films gaat het in eerste instantie echter nog niet, naar verwachting zullen in het eerste kwartaal slechte enkele films verschijnen, terwijl er in heel 2016 tientallen of zelfs ruim honderd films op ultra hd blu-ray zullen verschijnen.

Homecinema op zijn best

Ondanks het relatief kleine aanbod zullen de nieuwe schijfjes volgens producenten en filmmakers wel voor een nieuwe revolutie in de thuisbios zorgen, doordat films nu in nog betere kwaliteit op de buis kunnen worden getoverd. Hoewel het met streamingdiensten als Youtube en Netflix op dit moment al mogelijk is om te streamen in ultra hd, is het beeld dat de ultra hd blu-ray’s leveren nóg beter. Dat komt vooral doordat er meer bandbreedte beschikbaar is, waardoor er minder compressie benodigd is.

Vergelijking dvd en blu-ray

En als we de ultra hd blu-ray vergelijken met zijn voorgangers, de dvd en de blu-ray, dan is het verschil nog groter. De nieuwe ultra hd blu-ray heeft een maximale resolutie van 3840x 2160 pixels en een capaciteit tot 100 GB, terwijl de dvd het moest doen met een maximale capaciteit van 8,5GB en resoluties tot 720×576 pixels en de eerste blu-ray een maximale capaciteit van 50GB heeft en resoluties tot 1920×1080 ondersteunt.

Privacy Policy