De 10 beste horrorfilms

De lichten uit, chips en cola op tafel en een horrorfilm in de dvd-speler. De ideale filmavond voor griezelfreaks. Hier een lijstje met de beste horrorfilms, zodat je altijd een goede horrorfilm in de dvd-speler hebt!

1.       Psycho

Alfred Hitchcock’s klassieker Psycho is een van de beste horrorfilms ooit gemaakt. De film is ondanks zijn leeftijd, meer dan 50 jaar oud, nog steeds een genot om de film te kijken.

2.       The Ring

The Ring is een super spannende horrorfilm waarin een jonge journaliste op zoek gaat naar een videoband die de dood van mensen zou veroorzaken.

3.       Saw

Het eerste deel van de Saw filmreeks was een geweldige horrorfilm met veel spannende momenten en een erg goede verhaallijn.

4.       Blair Witch Project

Een film die met een zeer laag budget werd gemaakt, maar erg succesvol was. De film volgt een groep studenten die in een bos op zoek gaan naar de Blair Witch.

5.       28 days later

Een van de beste films die over een zombie apocalyps zijn gemaakt. De film brengt alles op een realistische manier in beeld en zal de kijker gedurende de hele film boeien.

6.       The Hills Have Eyes

Een horror remake die de moeite meer dan waard is. De formule van de film wijkt veel af van de normale horrorfilm, zo speelt het zich voornamelijk af op klaarlichte dag en zijn de bad guys mensen van vlees en bloed.

7.       The Sixth Sense

Een horrorfilm die de nadruk of sfeer en conversaties legt en eigenlijk geen gruwelijke scenes bevat. Het is een film die de wereld ongeveer 10 jaar geleden enorm veraste en het is nog steeds een van de beste films in dit genre.

8.       The Descent

In deze film gaat een groep vrouwen op verkenningstocht in een ondergronds gangenstelsel en daar gebeuren de gekste dingen.

9.       The Orphanage

Een spannende film over een weeshuis waar niet alles is wat het lijkt. Het is een film die je de stuipen op het lijf zal jagen zonder dat er excessief geweld aan te pas komt.

10.   The Shining

In deze film, gebaseerd op een boek van Stephen King, moet een jong gezin in de winter op een afgelegen hotel passen. De vader van het gezin begint zich gedurende de winter steeds vreemder te gedragen.

Privacy Policy