De 10 Beste Komedie Films

Het is vrijdagavond, je hebt geen plannen en je wilt even lekker ontspannen. Wat ga je doen? Precies, een komedie kijken is dan een fijne bezigheid. Misschien heb je wel Netflix of kun je films kijken via je provider. Maar hoe kies je dan een leuke komedie uit al die tientallen, zo dan niet honderden, komedies? Om je op weg te helpen, hebben we voor jou de 10 leukste komedies ooit op een rijtje gezet. Compleet met beschrijving en link naar YouTube om de trailer te bekijken. Het zijn komedies waar je zelf misschien niet snel op gekomen zou zijn, maar ze zijn zeker de moeite waard.

We hebben de films gerangschikt op basis van hun waardering op IMDb. We willen je wel een waarschuwing meegeven: na het lezen van dit artikel zal je niet alleen op vrijdagavond een komedie willen kijken, maar ook meer avonden in de week… Met deze lijst heb je 10 gegarandeerd komisch avonden.

1. Intouchables (2011, 112 minuten) – 8,6

Deze film is een combi van een komedie en een dramafilm. Je moet hiervoor gaan zitten, omdat de film je meeneemt in een mooi verhaal. Intouchables is een film met inhoud die een diepere lading heeft. Bovendien duurt de film bijna 2 uur, maar de tijd vergeet je trouwens compleet.
Het gaat over de miljonair Philippe. Hij woont in een groot huis in hartje Parijs. Hij heeft alles wat hij maar kan wensen, behalve mobiliteit. Hij zit namelijk in een rolstoel. Driss, een jonge man uit Senegal, leeft een totaal ander leven. Hij kan maar net rondkomen, totdat hij een baan vindt als persoonlijke verzorger van Philippe. Driss zet met zijn energie het leven van Philippe op zijn kop en er ontstaat een mooie onverwachte vriendschap tussen Driss en Philippe.

2. La Vita è Bella / Life Is Beautiful (1997, 122 minuten) – 8,6

Dacht je dat de vorige film al lang duurde, dan is deze nog langer. Maar elke minuut van deze film is de moeite waard. De film is een tragikomedie die het verhaal vertelt van een gezin tijdens de Tweede Wereldoorlog. Een Italiaanse vader wordt met zijn zoon afgevoerd naar een Duits concentratiekamp. De vader stelt de reis voor als een spel, waarin je prijzen kunt winnen. Dit doet hij om het kind een vooruitzicht op een zekere dood te besparen. Hij weet het indrukwekkend goed vol te houden. La Vita è Bella is een film die je bijblijft.

3. Back to the Future (1985, 111 minuten) – 8,5

Back to the future is een komische science-fiction film. De doorsnee tiener Marty McFly is bevriend met de gekke uitvinder Doc Brown. Doc maakt een tijdmachine waarmee Marty per ongeluk teruggaat naar het jaar 1955. Daar ontmoet hij zijn ouders die dan nog veel jonger zijn. De tiener brengt zijn eigen bestaan in gevaar, omdat hij de ontmoeting tussen zijn ouders verstoort. Marty doet er alles aan om dat toch nog in goede banen te leiden.

4. Dr. Strangelove or: How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb (1964, 93 minuten) – 8,5

Op de 4e plek in dit rijtje staat een klassieker uit de jaren ’60. Het is gebaseerd op een roman die gaat over een fout die gemaakt wordt tijdens de Koude Oorlog. Generaal Jack D. Ripper stuurt allerlei vliegtuigen met kernwapens naar de Sovjet Unie om het land plat te gooien. Daarna blijkt dat hierdoor een automatisch systeem in werking is gesteld om al het leven op aarde te vernietigen. De vliegtuigen moeten direct teruggestuurd worden, maar niemand heeft hiervoor de juiste codes om met de vliegtuigen te communiceren…

5. Some Like It Hot (1959, 119 minuten) – 8,3

Op deze plek staat nog een klassieke film. Some Like It Hot gaat over de muzikanten Joe en Jerry die in 1920 in Chicago getuige zijn van een afrekening in het maffia circuit. Ze beseffen dat ze moeten vluchten. Dat doen ze door zich te vermommen als vrouw en mee te gaan met een damesorkest naar Miami. Daar vallen Joe en Jerry voor de dames en proberen ze zelfs mannelijke aanbidders van zich af te schudden. Dit is een komische film waarin Marilyn Monroe een grote rol speelt.

6. The Wolf of Wall Street (2013, 179 minuten) – 8,2

Deze film is een misdaadkomedie en gebaseerd op een autobiografie van beursmakelaar Jordan Belfort. Leonardo DiCaprio vertolkt zijn rol. The Wolf of Wall Street gaat over zijn sensationele succes en ondergang op Wall Street. Jordan nam het niet zo nauw met zijn geweten, had een extravagante levensstijl en was verslaafd aan alcohol en drugs.

7. The Big Lebowski (1998, 116 minuten) – 8,2

Jeff ‘the Dude’ Lebowski, wordt onterecht aangezien als miljonair Jeffrey Lebowski. De vrouw van de miljonair heeft schulden gemaakt en twee mannen komen bij the Dude verhaal halen. The Dude gaat op zoek naar geld en raakt verwikkeld in allerlei zaken. Allerlei mensen willen iets van the Dude, maar hij gaat daar op geheel eigen wijze mee om.

8. Trainspotting (1996, 94 minuten) – 8,2

Dit is een verfilming van het gelijknamige boek. Mark Renton is werkloos en woont in Edinburgh. Zijn leven bestaat vooral uit drinken, drugs, uitgaan en voetballen met andere jongens. Op een gegeven moment besluit Mark om zijn leven te beteren en gaat naar Londen. Als de jongens naar Londen komen, dan neigt Mark al snel in zijn oude gewoontes te vallen.

9. Inside Out / Binnenstebuiten (2015, 102 minuten) – 8,2

Deze mooie komische animatiefilm is van Disney. Deze film neemt ons mee naar het hoofd van de 11-jarige Riley. Ze moet verhuizen doordat haar vader een nieuwe baan krijgt. Ze laat zich vanzelfsprekend leiden door haar emoties. Die zijn gehuisvest in het ‘Hoofdkwartier’, een ruimte in Riley’s hoofd. De emoties ruziën over wat Riley moet doen, maar Plezier probeert er alles aan te doen om het positief te houden.
Het is niet alleen geschikt voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Deze komedie laat namelijk zien hoe positieve én negatieve ervaringen je geest kunnen veranderen, door er een visuele weergave van te maken.

10. It Happened One Night (1934, 105 minuten) – 8,2

Op de 10e plek van deze lijst staat een oude film uit 1934. Desondanks is het een goede romantische komedie die zeker een goede score verdient. Het gaat over miljonairsdochter Ellie Andrews. Ze trouwt, maar haar vader is het hier niet mee eens. Wanneer hij erachter komt, laat hij het huwelijk ontbinden en stelt hij zijn dochter onder huisarrest. Ellie slaat op de vlucht en komt journalist Peter Warne tegen. Hij snapt haar en helpt haar. Ze worden verliefd, maar het verhaal neemt een andere wending wanneer Peter andere plannen blijkt te hebben.

Dit waren de 10 beste komedies ooit

We hopen dat je films bent tegengekomen die je aanspreken. Films die je het liefst vandaag nog wilt zien voor de nodige dosis ontspanning. Laat je meenemen in een verhaal en vergeet even het hier en nu. Veel plezier met kijken!

Privacy Policy