Netflix in Nederland binnenkort beschikbaar

De online filmdienst Netflix zal na verwachting nog dit kwartaal worden gelanceerd in Nederland. Het bedrijf zou in eerste instantie pas aan het einde van dit jaar beginnen met het aanbieden van films en series in Nederland, maar in een brief aan aandeelhouders is te lezen dat ze nog dit kwartaal van start willen gaan.

Netflix is een dienst die een vast bedrag per maand kost en waarmee onbeperkt kan worden gekeken naar video on demand content. Dit wil zeggen dat je films en series kunt kijken wanneer je wilt. Films en series die worden uitgebracht op DVD komen meestal tegelijkertijd naar Netflix en er kan uit een grote bibliotheek met films en series worden gekozen. Je krijgt er helaas geen mooie dvd-box bij, maar het extra gemak maakt veel goed.

Netflix heeft ook mobiele applicaties voor mensen die liever op hun telefoon of tablet willen kijken. Er zijn op dit moment applicaties voor iOS, Android en Windows Phone beschikbaar. Mensen met een BlackBerry hebben minder geluk; Netflix heeft aangegeven dat BlackBerry vooral op zakelijk gebruik is gericht en dat het platform te weinig gebruikers heeft om de ontwikkeling van een speciale app te rechtvaardigen. Je kunt Netflix in Full HD streamen naar je telefoon of tablet, mits deze bezit over een snelle en stabiele internetverbinding (4g of wi-fi) en het device de resolutie ondersteund.

Let wel, om ook daadwerkelijk 1080p Full HD resolutie te streamen op Android toestellen is de Android 4.3 update nodig. Alle huidige toptoestellen worden momenteel geleverd met Android 4.2, die enkel een resolutie van 720p ondersteund, maar worden verwacht binnenkort de desbetreffende update te krijgen. De vorig jaar gelanceerde Samsung Galaxy S3 wordt geleverd met Android 4.1 maar is recentelijk van Samsung’s 4.3 update lijst geschrapt. Voor het streamen van Netflix in Full HD op mobile devices zullen veel gebruikers dus nog even moeten wachten.

netflix-popularityNetflix is in 1997 opgericht in de Verenigde Staten en het bedrijf is sinds haar oprichting flink gegroeid. In 2002 wist het bedrijf de grens van 1 miljoen leden te doorbreken en in 2010 wordt de dienst ook in andere landen aangeboden. In eerste instantie vooral in Noord- en Zuid-Amerika maar later ook in Europese landen als Engeland en Duitsland. En dit jaar mag dus ook Nederland aan dat lijstje worden toegevoegd. Volgens TheNextWeb is Netflix met een aandeel van 32,25% ondertussen de meest populaire bron voor online video content.

Privacy Policy