De Nieuwe Wildernis zeer goed bezocht

De Nieuwe Wildernis is de eerste Nederlandse natuurfilm in lange tijd. De film is erg populair. Afgelopen week was het zelfs de best bezochte film in de Nederlandse bioscoop. In het openingsweekend bezochten al 65.000 bezoekers de film in de bioscoop.

Over De Nieuwe Wildernis

De film De Nieuwe Wildernis volgt vier seizoenen lang het dierenleven in de Oostvaardersplassen. De Oostvaardersplassen is een uniek natuurgebied in ons dichtbevolkte land. Twee jaar lang volgden de filmmakers de dieren, waaronder vossen, ganzen, herten en wilde paarden.

 

De film ging in het Concertgebouw in Amsterdam in première. Het Metropole Orkest speelde daar live de filmmuziek, die gecomponeerd werd door Bob Zimmerman. Bij de film hoort verder een lespakket, ‘Wildernis in de klas’, dat in drie dagen al door 1500 docenten werd aangevraagd.

Mede mogelijk gemaakt door

De film De Nieuwe Wildernis is mede mogelijk gemaakt door een aantal partners. De VARA, een van de partijen die de film mogelijk hebben gemaakt, zal in december een tv-serie die gemaakt is naar aanleiding van de film gaan uitzenden. Bij elektronicaketen Saturn, een van de partijen die de film mede mogelijk hebben gemaakt, kun je terecht voor de apparatuur waarmee de film is gemaakt. Denk hierbij aan film- en fotocamera’s en geluidsapparatuur.

Als je kinderen hebt, kun je bij partner AD een Doe-boek over de film bestellen. In dit boek vind je onder andere informatie over de dieren die in de Oostvaardersplassen leven, uitleg over hoe je je eigen natuurfilm kunt maken en bloopers uit de film.

Wallpaper_768 X 1024_Hert

Wandelen in de Oostvaardersplassen is, in welk seizoen dan ook, een mooie belevenis. Er zijn verschillende wandelroutes uitgezet door Staatsbosbeheer. Omdat het weer in Nederland niet altijd betrouwbaar is – wind en regen zijn eerder regel dan uitzondering – is het een goed idee om goede outdoorkleding te dragen tijdens je wandeling. Bever Outdoor, partner van De Nieuwe Wildernis, helpt je met outdoor onder- en bovenkleding.

Privacy Policy