Netflix: wat is nieuw in 2015

Netflix heeft in 2014 een goed jaar gehad; aan het eind van het jaar had Netflix maar liefst 57,4 miljoen abonnees (waarvan 54 betaalde). In totaal kwamen er 13 miljoen abonnees bij. Dit was ook op de beurs terug te zien. Het aandeel is gestegen van 0,79 dollar vorig jaar naar 1,35 dollar in 2014. Daarnaast breidt de video-on-demand dienst zich ook verder uit naar landen als Nieuw-Zeeland en Australië.

netflix-paid-members-2014-q4

Concurrenten voorblijven

Dit jaar wordt wel een uitdagend jaar voor Netflix. De concurrent Popcorn Time zit ze op de hielen. Gevolgd door HBO. Daarnaast blijft het illegaal downloaden van series en films een geduchte tegenstander. Topseries moeten er dus voor zorgen dat Netflix ze voor blijft.

PopcornTime-probleem

Nieuwe series

Ook dit jaar veel nieuwe series op Netflix. Vorig jaar werd al aangekondigd dat vanaf 27 februari House of Cards verder gaat. Nu is bekend geworden dat Marco Polo een vervolg gaat krijgen. Vanaf 6 maart is de nieuwe comedyserie Unbreakable Kimmy Schmidt te zien. Een paar weken later, op 20 maart, start de dramatische thriller Bloodline. Een serie waarin er totaal geen sprake is van een hechte familieband. Fans van Marvel opgelet: vanaf 10 april begint de nieuwe serie Daredevil. Exclusief gemaakt in samenwerking met Netflix.  En dan nog Grace en Frankie. Deze grappige serie begint op 8 mei, ook alleen op Netflix. In eerste instantie moeten de twee niets van elkaar weten. Totdat elkaars echtgenoten aankondigen hen te verlaten…

Genoeg te Netflixen dus het komende jaar!

Privacy Policy