Popcorn Time voorgoed verleden tijd?

bekendste-popcorn-time-site-definitief-offline

Sinds een aantal ontwikkelaars van Popcorn Time zijn opgestapt vanwege een dreigende rechtszaak is de populairste site om deze illegale streaming te bekijken, Popcorntime.io, offline gehaald. Ook diegene op wiens naam de betreffende domeinnaam geregistreerd staat, is vertrokken. Pogingen om de domeinnaam over te schrijven op een andere eigenaar hebben tot nu toe niets uitgehaald doordat het bedrijf waar de domeinnaam geregistreerd staat, Gandi, weigert om veranderingen door te voeren. Het is nog onduidelijk of er een oplossing komt en zo ja, op welke termijn. De ontwikkelaars die niet vertrokken zijn, hebben in ieder geval de moed niet opgegeven en werken er dag en nacht aan om alles weer te laten werken.

Juist in Nederland is de concurrent van Netflix zeer populair. Nederlanders gaan via Google zelfs even vaak op zoek naar Popcorn Time als naar Netflix. De bedenkers van Popcorn Time zijn inmiddels met een legaal alternatief gekomen: Butter. Het verschil is dat hier content op geplaatst wordt waar geen rechten op rusten of waarvoor de makers van de content toestemming gegeven hebben. Op dit moment is er nog geen installer of app verkrijgbaar voor Butter. Dus het is voorlopig vooral toegankelijk voor mensen die een beetje tech-savy zijn.

Privacy Policy